Réaksi ngagantian tunggal - Halaman 1

Réaksi numana hiji unsur ngagantikeun unsur anu sami dina sanyawa - Diénggalan 2022

panjelasan

A + SM → AC + B

Unsur A mangrupikeun logam dina réaksi umum ieu sareng ngagentos unsur B, logam ogé dina sanyawa. Upami unsur gaganti mangrupikeun non-logam, éta kedah ngagentos lain logam dina sanyawa, sareng janten persamaan umum.

Seueur logam gampang ngaréaksikeun asam, sareng salah sahiji produk réaksi nalika éta nyaéta gas hidrogén. Séng ngaréaksikeun kana seng klorida cai sareng hidrogén sareng asam hidroklorida (tingali gambar dihandap).

CH3Br + KCN → Kel pangeran + CH3CN

Kông có

Anjeun tiasa pariksa jumlah CH3Br + KCN => KBr + CH3CN  

Phương trình số #2

3bro3 + C6H5CH33H2O + C6H2CH3(NO2)3

Dina ieu: H2SO4

Anjeun tiasa pariksa jumlah HNO3 + C6H5CH3 => H2O + C6H2CH3(NO2)3  

Phương trình số #3

H2SO4 + Mg → H2 + MgSO4

Kông có

Xem trạng thái chất và chi tiết của phương trinh H2SO4 + Mg => H2 + MgSO4  


pegatna News

Inpormasi Menarik Ngan ukur Jalma Anu Nyaho


Iklan bentuk panghasilan ngabantosan kami ngajaga kontén kalayan kualitas luhur naha urang kedah nempatkeun iklan? : D

Abdi henteu hoyong ngadukung halaman wéb (caket) - :(