Réaksi ngagantian dua kali - Halaman 1

Réaksi numana ion positip sareng négatip tina dua sanyawa ionik silih tukeur tempat pikeun ngawangun dua sanyawa anyar. - Diénggalan 2022

panjelasan

AB + CD → AD + CB

A sareng C mangrupikeun kation muatan positip dina réaksi ieu, sedengkeun B sareng D mangrupikeun anion anu boga muatan négatip. Réaksi ganti-ganda biasana lumangsung dina leyuran cai antara sanyawa. Pikeun nyababkeun réaksi, salah sahiji produk biasana endapan padet, gas, atanapi sanyawa molekular sapertos cai.

Bentuk endapan dina réaksi ngagantian dua kali nalika kation tina hiji réaktan ngarangkep janten sanyawa ionik anu leyur sareng bawang tina réaktan anu sanésna. Réaksi di handap ieu lumangsung nalika leyuran cai kalium iodida sareng timah (II) nitrat dicampur.

3Ba (NO3)2 + 2K3PO46Kno3 + Ba3(PO4)2

Kông có

Anjeun tiasa pariksa jumlah tina Ba(NO3)2 + K3PO4 => KNO3 + Ba3(PO4)2  

Phương trình số #2

3Ca (OH)2 + 2H3PO46H2O + CaHPO4

Kông có

Anjeun tiasa ngitung jumlah Ca(OH)2 + H3PO4 => H2O + CaHPO4  

Phương trình số #3

Ca (OH)2 + 2bro3Ca (NO3)2 + 2H2O

Kông có

Jumlah phương trình Ca(OH)2 + HNO3 => Ca(NO3)2 + H2O  


pegatna News

Inpormasi Menarik Ngan ukur Jalma Anu Nyaho


Iklan bentuk panghasilan ngabantosan kami ngajaga kontén kalayan kualitas luhur naha urang kedah nempatkeun iklan? : D

Abdi henteu hoyong ngadukung halaman wéb (caket) - :(