Rangkaian réaktivitas Metal | Énggal 2021

Alat pikeun ngajelaskeun kumaha réaksi kimiawi kajantenan


kuat rata-rata leuleus
Li K Ba Ca Na Mg Al Mn Zn Cr Fe Co2+ Ni Sn Pb Fe3+/ Fe H Cu Fe3+/ Fe2+ Hg Ag Hg2+ Pt Au


reklameu

Turun ti handap ka luhur méja logam

  • Ningkatkeun réaktivitas
  • Leungit éléktron (ngoksidasi) langkung gampang pikeun ngabentuk ion positip
  • Korosi atanapi tarnish langkung gampang
  • Peryogi langkung énergi (sareng cara anu béda) pikeun diisolasi tina sanyawa na
  • Janten kuat ngirangan agén (donor éléktron).

Réaksi sareng cai sareng asam

Logam anu paling réaktif, sapertos natrium, bakal ngaréaksikeun cai tiis pikeun ngahasilkeun hidrogén sareng hidroksida logam:

2Na + 2H2O => 2NaOH + H2

Logam di tengah séri réaktivitas, sapertos beusi, bakal ngaréaksikeun sareng asam sapertos asam sulfat (tapi sanés cai dina suhu normal) pikeun masihan hidrogén sareng uyah logam, sapertos beusi (II) sulfat:

Fe + H2SO4 => KURI4 + H2

Réaksi kapindahan tunggal

Kuku beusi dina larutan sulfat tambaga geuwat tiasa ngarobih warna sabab tambaga logam dilapis ku beusi (II) sulfat.

Fe + CuSO4 => Cu + FeSO4

Sacara umum, salah sahiji logam anu kirang dina séri réaktivitas tiasa digantikeun ku logam: logam langkung luhur ngirangan ion logam handap. Ieu dianggo pikeun réaksi térmit pikeun produksi sajumlah leutik beusi logam sareng pikeun persiapan titanium ku prosés kroll (Ti sakitar tingkat sami sareng Al dina séri réaktivitas). Salaku conto, beusi (III) oksida diréduksi jadi beusi sareng aluminium oksida dirobih dina prosés ieu.

2Al + Fe2O3 -> 2Fe + Al2O3

Kitu ogé, ngaleungitkeun titanium tina tetrachloride tiasa kahontal nganggo magnésium, anu tungtungna ngabentuk magnesium klorida:

2Mg + TiCl4 => Ti + 2MgCl2

Faktor sanésna tiasa, kumaha ogé, dimaénkeun sabab kalium logam tiasa disiapkeun ku ngirangan natrium kalium klorida janten 850 ° C. Sanaos natrium dina séri réaktivitas kirang ti kalium, réaksi na tiasa teras teras kalium volatil sareng campuran sulingan.

Na + KCl => K + NaCl

reklameu
reklameu

pegatna News

Inpormasi Menarik Ngan ukur Jalma Anu Nyaho


Iklan bentuk panghasilan ngabantosan kami ngajaga kontén kalayan kualitas luhur naha urang kedah nempatkeun iklan? : D

Abdi henteu hoyong ngadukung halaman wéb (caket) - :(


>