reklameu

Daptar Unsur Berkala

Vérsi saderhana kalayan nomer Actomic sareng Beurat

Ang tìm kiếm phương trình bạn yêu cầu ...


Warta Ngan 5% POPULASI bakal terang

reklameu
Logam Alkali Logam bumi alkali Lanthanida Actinide Logam peralihan
Logam post-transisi Metalloid Henteu réaksi Réaktif sanés Gas mulya
Sipat kimia teu dikenal

Kajadian di alam

Primordial
Ti Karusakan
Sintétik
Teu aya wates: Teu kapendak

reklameu

Kaayaan standar pikeun suhu sareng tekanan

Kaayaan standar pikeun suhu sareng tekanan mangrupikeun standar tina kaayaan pikeun pangukuran ékspérimén anu tiasa ditetepkeun pikeun ngamungkinkeun perbandingan antara antar data anu béda.

Suhu standar sareng tekanan ogé biasa disebut salaku kaayaan standar. Kaayaan standar ogé tiasa kalebet kalembaban relatif standar.

Seueur definisi ogé dianggo ku organisasi sanés ngeunaan kaayaan standar (tingali tabel di handap); anu kadang konsep suhu kamar (sakitar 25 derajat Celsius) dianggo tibatan 0 derajat Celsius.

Logam alkali

Logam alkali mangrupikeun kelompok unsur dina kelompok 1 tina tabel périodik unsur kimia (kacuali hidrogén). Unsur-unsur ieu aktip pisan sareng jarang dipendakan dina bentuk murni na di alam.

Karakteristik umum tina logam alkali ieu nyaéta: bodas keperakan, lemes sareng gravitasi khusus anu handap. Langsung ngaréaksikeun halogén unsur.

Bumi logam alkali

Logam ieu disebut bumi basa kusabab sipat sifat panengahna antara alkali (oksida tina logam alkali) sareng bumi langka (oksida tina logam bumi jarang).

Logam peralihan

Logam transisi mangrupikeun 68 unsur kimia kalayan jumlah atom tina 21 ka 30, 39 ka 48, 57 ka 80 sareng 89 ka 112. Alesan pikeun nami ieu nyaéta posisi aranjeunna dina tabel périodik kusabab éta néwak awal transisi kusabab ditambahan tina éléktron dina orbit atom kelas d.

Upami ditetepkeun langkung ketat, logam transisi mangrupikeun unsur anu ngabentuk sahenteuna hiji ion kalayan orbital (orbital) d anu dieusian sawaréh, nyaéta unsur d-element kecuali skandium sareng séng.

reklameu

Warta Ngan 5% POPULASI bakal terang


Iklan bentuk panghasilan ngabantosan kami ngajaga kontén kalayan kualitas luhur naha urang kedah nempatkeun iklan? : D

Abdi henteu hoyong ngadukung halaman wéb (caket) - :(