reklameu

CaCO3 + HCl = H2O + CO2 + CaCl2 | saimbang | Rincian Réaksi Kimia

kalsium karbonat + hidrogén klorida = cai + karbon dioksida + kalsium klorida |

Warta Ngan 5% POPULASI bakal terang

reklameu

Daptar eusi

Maling3 + 2 HClH2O + CO2 + CaCl2
kalsium karbonat hidrogén klorida cai karbon dioksida kalsium klorida
(rắn) (dd) (lỏng) (Khí) (dd)
(tắng) (không mah) (không mah) (không mah) (tắng)
1 2 1 1 1 H số
Nguyén - Phân tử khối (g / mol)
Số mol
Khối lượng (g)

reklameu

Inpormasi salajengna ngeunaan persamaan CaCO3 + 2HCl → H2O + CO2 + CaCl2

Kumaha kaayaan réaksi CaCO3 (kalsium karbonat) meta jeung HCl (hidrogen klorida)?

Teu aya inpormasi kanggo persamaan kimia ieu

Katerangan: Kaayaan lingkungan idéal pikeun réaksi, sapertos suhu, tekanan, katalis, sareng pangleyur. Katalis nyaéta zat anu nyepetkeun laju (kecepatan) réaksi kimia tanpa dikonsumsi atanapi janten bagian tina produk ahir. Katalis teu boga pangaruh dina kaayaan kasatimbangan.

Kumaha réaksi bisa lumangsung sarta ngahasilkeun H2O (cai) jeung CO2 (karbon dioksida) jeung CaCl2 (kalsium klorida) ?

Dina kalimah lengkep, Anjeun ogé bisa nyebutkeun CaCO3 (kalsium karbonat) meta jeung HCl (hidrogen klorida) jeung ngahasilkeun H2O (cai) jeung CO2 (karbon dioksida) jeung CaCl2 (kalsium klorida)

Fenomena sanggeus CaCO3 (kalsium karbonat) meta jeung HCl (hidrogen klorida)

Pencét pikeun ningali fenomena persamaan

Naon inpormasi penting anu anjeun kedah terang ngeunaan réaksi

Asam clohydric kuat. Éta tiasa ngaréaksikeun sareng uyah. CO2 didorong ku ngantep leyuran HCl diréaksikeun sareng batu kapur.

Kategori persamaan


Patarosan salajengna patali réaksi kimiawi CaCO3 + 2HCl → H2O + CO2 + CaCl2

Patarosan nu patali jeung réaktan CaCO3 (kalsium karbonat)

Naon ciri kimia sareng fisik CaCO3 (kalsium karbonat)? Naon réaksi kimia nu mibanda CaCO3 (kalsium karbonat) salaku réaktan?

Patarosan nu patali jeung réaktan HCl (hidrogen klorida)

Naon ciri kimia sareng fisik HCl (hidrogen klorida)? Naon réaksi kimia nu mibanda HCl (hidrogen klorida) salaku réaktan?

Patarosan patali produk H2O (cai)

Naon ciri kimia sareng fisik H2O (hidrogen klorida)? Naon réaksi kimia nu mibanda H2O (cai) salaku produk?

Patarosan patali produk CO2 (karbon dioksida)

Naon ciri kimia sareng fisik CO2 (hidrogen klorida)? Naon réaksi kimia anu gaduh CO2 (karbon dioksida) salaku produk?

Patarosan nu patali jeung produk CaCl2 (kalsium klorida)

Naon ciri kimia sareng fisik CaCl2 (hidrogen klorida)? Naon réaksi kimia nu boga CaCl2 (kalsium klorida) salaku produk?

Peunteun

CaCO3 + 2HCl = H2O + CO2 + CaCl2 | Persamaan Kimia

Jumlah total béntang pikeun artikel ieu nyaéta: 5 in 1 tingalian
rating: 5 / 5 béntang


pegatna News

Inpormasi Menarik Ngan ukur Jalma Anu Nyaho


Iklan bentuk panghasilan ngabantosan kami ngajaga kontén kalayan kualitas luhur naha urang kedah nempatkeun iklan? : D

Abdi henteu hoyong ngadukung halaman wéb (caket) - :(