reklameu

Balanser Persamaan Kimia

Basis data réaksi kimia 10000 - alat kimia - inpormasi zat

Ang tìm kiếm phương trình bạn yêu cầu ...

Hoyong milarian persamaan sacara offline, cobian aplikasi mobile kami

Milarian dina Android atanapi Iphone App Store pikeun aplikasi Chemical Equation Balancer kalayan logo ieu

Warta Ngan 5% POPULASI bakal terang

Definisi dasar dina Kimia

Naon persamaan kimia?

Persamaan Kimia mangrupikeun bentuk ngajelaskeun réaksi kimia numana nami unggal zat kimia bakal diganti ku simbol kimia na.

Dina Persamaan Kimia, arah panah ngagambarkeun arah dimana réaksi lumangsung. Pikeun réaksi saarah, kami bakal nunjukkeun ku panah ti kénca ka katuhu. Janten zat di kénca bakal dilibetkeun, sareng anu di belah katuhu nyaéta produkna.

Harti Persamaan Seimbang

Persamaan saimbang mangrupikeun persamaan réaksi kimia anu jumlah muatanana sareng jumlah atom pikeun tiap unsur dina réaksi sami pikeun réaktan sareng komponénna. Kalayan kecap séjén, massa sareng muatan dina dua sisi réaksi sami.

Conto persamaan henteu saimbang sareng saimbang

Réaktan sareng produk réaksi kimia didaptarkeun dina persamaan kimia henteu saimbang, tapi jumlah anu diperyogikeun pikeun minuhan konservasi jisim henteu ditangtoskeun. Persamaan ieu, salaku conto, henteu saimbang dina hal jisim pikeun réaksi antara beusi oksida sareng karbon janten beusi sareng karbon dioksida:

Fe2O3 + C → Fe + CO2

Kusabab henteu aya ion dina dua sisi tina persamaan, muatanana saimbang (net net charge).
Dina bagian réaktan tina persamaan (di kénca panah), aya dua atom beusi, tapi ngan ukur hiji di sisi produk (katuhu panah). Anjeun tiasa nyarios persamaan henteu saimbang sanaos anjeun henteu ngitung jumlah atom anu sanés.
Dina dua sisi kénca sareng katuhu panah, tujuan nyaimbangkeun persamaan pikeun kéngingkeun jumlah anu sami pikeun masing-masing jinis atom. Ieu dilakonan ku ngarobih koefisien sanyawa (nomer disimpen dina payuneun formula sanyawa). Palanggan (jumlah leutik di belah katuhu atom-atom tinangtu, sapertos beusi sareng oksigén dina kasus ieu) henteu pernah dirobah.

Persamaan anu saimbang nyaéta:

2 Fe2O3 + 3 C → 4 Fe + 3 CO2

reklameu

Naon zat dina kimia?

Titenan, sadaya anu katingali, kalebet awak urang sorangan, mangrupikeun objék. Aya objék alami sapertos sato, pepelakan, walungan, taneuh ... mangrupikeun objék buatan.

Objek alam diwangun ku sajumlah zat anu béda. Sareng objék jieunan diwangun ku bahan. Unggal bahan mangrupikeun bahan atanapi campuran sababaraha zat. Salaku conto: Aluminium, plastik, gelas, ...

Naon pasipatanana?

Unggal zat ngagaduhan sipat anu tangtu: kaayaan atanapi bentuk (padet, cair, gas) warna, bau sareng rasa. Itungan atanapi henteu leyur dina cai ... Titik lebur, titik didih, gravitasi khusus, konduktivitas listrik, jst.

Sareng kamampuan ngarobih kana zat anu sanés, contona, kamampuan nguraikeun, ngajalankeun ... nyaéta sipat kimia.

Naon ari atom?

Sadaya zat diwangun ku partikel-partikel nétral listrik anu leutik pisan anu disebut atom. Aya puluhan jutaan bahan anu béda, tapi ngan ukur langkung ti 100 jinis atom.

Atom diwangun ku inti anu dieusi positip sareng cangkang diwangun ku hiji atanapi langkung éléktron anu boga muatan négatip

Persamaan anu paling populér

Réaksi gabungan

Ogé kawanoh salaku réaksi sintésis. Salah sahiji jenis réaksi kombinasi anu sering kajadian nyaéta réaksi unsur kalayan oksigén pikeun ngabentuk oksida. Dina kaayaan anu tangtu, logam sareng non logam duanana réaksi gampang ku oksigén. Sakali hurung, magnésium meta gancang sareng dramatis, ngaréaksikeun oksigén tina hawa pikeun nyiptakeun bubuk magnésium oksida anu hadé.

2Al + 3Br2 => 2AlBr3 2Cu + O2 => 2CuO 2Mg + O2 => 2MgO O2 + P2O3 => P2O5 2H2 + O2 => 2H2O H2SO4 + 2NH3 => (NH4)2SO4 HCl + NH3 => NH4Cl Tingali Sadaya Réaksi Kombinasi

Réaksi dékomposisi

Seueur réaksi dékomposisi ngalibatkeun panas, cahaya, atanapi listrik pikeun énergi input. Sanyawa binér mangrupikeun sanyawa anu diwangun ku ukur dua unsur. Jenis réaksi anu pangbasajanna pikeun dékomposisi nyaéta nalika sanyawa binér janten unsur-unsur na. Raksa (II) oksida, padet beureum, terurai janten raksa sareng gas oksigén nalika dipanaskeun. Ogé, réaksi dianggap réaksi dékomposisi sanaos salah sahiji atanapi langkung produkna masih sanyawa. Karbohidrat logam rusak janten ngabentuk oksida logam sareng gas karbon dioksida. Kalsium karbonat contona terurai janten kalsium oksida sareng karbon dioksida.

2H3PO4 => H2O + H4P2O7 Cu (OH)2 => CuO + H2O NH4Cl => HCl + NH3 5O2 + C4H6Cl2 => 2H2O + 2HCl + 4CO2 Na2S2O7 => Na2SO4 + SO3 2HgO => 2Hg + O2 2Ag2O => 4Ag + O2 Tingali Sadaya réaksi Dékomposisi
reklameu

Réaksi oksidasi-réduksi

Réaksi oksidasi-réduksi (redoks) mangrupikeun jinis réaksi kimia anu ngalibatkeun mindahkeun éléktron antara dua spésiés. Réaksi rédidasi-oksidasi nyaéta réaksi kimia anu jumlah oksidasi hiji molekul, atom, atanapi ion robih ku kéngingkeun atanapi kaleungitan éléktron. Réaksi redoks umum sareng penting pikeun sababaraha fungsi dasar tina kahirupan, kaasup fotosintésis, réspirasi, pembakaran, sareng korosi atanapi karat.

3C + Bi2O3 => 3CO + 2Bi H2O + 2KMnO4 + 3K2SO3 => 2KOH + 2MnO2 + 3K2SO4 2H2O + 2NaCl => Cl2 + H2 + 2NaOH 2Cu (NO3)2 => 2CuO + 4NO2 + O2 2HCl + Na2CO3 => H2O + 2NaCl + CO2 AgNO3 + Fe (NO3)2 => Ag + Fe (NO3)3 2AlCl3 + 3Mn => 2Al + 3MnCl2 Tingali Sadaya réaksi Oksidasi-réduksi

Réaksi tunggal-ngagantian

A + SM → AC + B Elemen A mangrupikeun logam dina réaksi umum ieu sareng ngagentos unsur B, logam ogé dina sanyawa. Upami unsur gaganti mangrupikeun non-logam, éta kedah ngagentos lain logam dina sanyawa, sareng janten persamaan umum. Seueur logam gampang ngaréaksikeun asam, sareng salah sahiji produk réaksi nalika éta nyaéta gas hidrogén. Séng ngaréaksikeun kana seng klorida cai sareng hidrogén sareng asam hidroklorida (tingali gambar dihandap).

H2O + CH3COCl => CH3COOH + HCl CH3Cl + Cl2 => HCl + CH2Cl2 2AgNO3 + Cu => 2Ag + Cu (NO3)2 2HNO3 + Ni => H2 + Ni (NO3)2 CH3Br + KCN => KBr + CH3CN Br2 + C6H6 => C6H5Br + HBr 2HCl + Zn => H2 + ZnCl2 Tingali Sagala réaksi Tunggal-gentos
reklameu

Réaksi ngagantian dua kali

AB + CD → AD + CB A sareng C mangrupikeun kation anu ditagih positip dina réaksi ieu, sedengkeun B sareng D nyaéta anion anu boga muatan négatip. Réaksi ganti-ganda biasana lumangsung dina larutan cai antara sanyawa. Pikeun nyababkeun réaksi, salah sahiji produk biasana endapan padet, gas, atanapi sanyawa molekular sapertos cai. Bentuk endapan dina réaksi ngagantian dua kali nalika kation tina hiji réaktan ngarangkep janten sanyawa ionik anu leyur sareng bawang tina réaktan anu sanésna. Réaksi di handap ieu lumangsung nalika leyuran cai kalium iodida sareng timah (II) nitrat dicampur.

2Cl2 + CH2Cl2 => HCl + CHCl3 H2S + 2NaOH => 2H2O + Na2S K2CO3 + SiO2 => CO2 + K2SiO3 3H2SO4 + 2Fe (NO3)3 => Fe2(KITU4)3 + 6HNO3 3C2H5OH + PCl3 => H3PO3 + 3C2H5Cl Na3PO4 + Al (NO3)3 => NaNO3 + AlPO4 H2S + CsOH => H2O + Cs2S Tingali Sagala réaksi ngagantian Double

reklameu

Tingali Halaman Wéb Kamus Persamaan Kimia Kami Dina Basa Anu Béda

Arab (قاام الع) Bulgaria (речник на химичните уравнения) Cina (Disederhanakeun) (化学 方程式 字典) Cina (Tradisional) (化學 方程式 字典) Kroasia (rječnik kemijskih jednadžbi) Czech (slovník chemických rovnic) Denmark (kemisk ligningsordbog) Walanda (woordenboek voor chemische vergelijkingen) Finlandia (kemiallisten yhtälöiden sanakirja) Perancis (dictionnaire d'équations chimiques) Jérman (Wörterbuch für chemische Gleichungen) Yunani (λεξικό χημικής εξίσωσης) Hindi (रा) Itali (dizionario delle equazioni chimiche) Jepang (化学 反 応 式 辞書) Koréa (화학 방정식 사전) Norwegia (kjemisk ligningsordbok) Polandia (Słownik równań chemicznych) Portugis (dicionário de equação química) Romania (dicționar de ecuații chimice)
reklameu
Rusia (словарь химических уравнений) Spanyol (diccionario de ecuaciones químicas) Swédia (kemisk ekvationsordbok) Catalan (diccionari d'equacions químiques) Filipino (persamaan na persamaan ng kemikal) Basa Ibrani (Urang Inggris) Bahasa Indonesia (kamus persamaan kimia) Lativia (ķīmisko vienādojumu vārdnīca) Lituania (cheminių lygčių žodynas) Basa Serbia (речник хемијских једначина) Slowakia (slovník chemických rovníc) Slovenia (slovar kemijske enačbe) Ukraina (словник хімічних рівнянь) Albania (fjalor i ekuacionit kimik) Éstonia (keemiliste võrrandite sõnastik) Galicia (dicionario de ecuacións químicas) Hungaria (kémiai egyenlet szótár) Malta (dizzjunarju tal-ekwazzjoni kimika) Thailand (พจพจาาุกรมุกรมุกรมสมก) Turki (kimyasal denklem sözlüğü)
reklameu
Pérsia (فرهنگ معادلات شیمیایی) Afrikaans (chemiese vergelyking woordeboek) Melayu (kamus persamaan kimia) Swahili (kamusi ya persamaan ya kemikali) Irlandia (chelice cothromóid cheliceo) Welsh (geiriadur hafaliad cemegol) Bélarus (слонік хімічных ураўненняў) Islandia (efnajöfnuorðabók) Macedonian (речник за хемиска равенка) Yiddish (Urang sadaya) Basa Arménia (քիմիկկննհհ) Azerbaijan (kimyəvi tənlik lüğəti) Basque (ekuazio kimikoen hiztegia) Georgia (ქიმიური განტოლების ლექსიკონი) Haitian Creole (diksiatkeun ekwasi chimik) Basa Urdu (ککمئئئئ م) Benggali (রাসায়নিক সমীকরণ অভিধান) Bosnia (rječnik hemijskih jednadžbi) Cebuano (persamaan kemikal nga diksyonaryo) Esperanto (vortaro pri kemia ekvacio) Gujarati (રાસાયણિક સમીકરણ શબ્દકોશ) Hausa (kamus din lissafi na sinadarai) Hmong (tshuaj lom neeg txhais lus) Igbo (kamus kimia ọkọwa okwu) Java (kamus persamaan kimia) Kannada (ರಾಸಾಯನಿಕ ಸಮೀಕರಣ ನಿಘಂಟು) Khmer (វចនានុក្រម សមីការ គីមី) Lao (ວັດ ຈະ ນາ ນຸ ກົມ ສົມ ຜົນ ທາງ ເຄ ມີ) Latin (kamus eget persamaan) Maori (papakupu whārite matū) Marathi (राय) Mongolian (химийн тэгшитгэлийн толььб Nepali (रासायनिक समीकरण शब्शबकोश) Punjabi (ਰਸਾਇਣਕ ਸਮੀਕਰਨ ਕੋਸ਼) Somali (qaamuuska isle'eg kiimikada) Basa Tamil (வேவேயய வேபாட) Telugu (సమీకరణసమీకరణరసాయ నఘంటఘంటఘంటవవ)) Yoruba (iwe itumọ idogba kemikali) Zulu (persamaan se-kimia isichazamazwi) Myanmar (Burma) (ဓာတု ညီမျှခြင်း အဘိဓါန်) Chikhewa (persamaan mankhwala dikishonale) Kazakh (химиялық теңдеу сөздігі) Malagasi (rakibolana fitoviana simika) Malayalam (rakibolana fitoviana simika) Sinhala (රසායනික සමීකරණ ශබ්ද කෝෂය) Sesotho (lik'hemik'hale ea persamaan ea lik'hemik'hale) Sudan (kamus persamaan kimia) Tajik (луғати муодилаи химиявӣ) Uzbek (kimyoviy tenglama lug'ati) Amharic (የኬሚካል እኩልታ መዝገበ-ቃላት) Corsican (dizziunariu d'equazioni chimichi) Basa Hawaii (ngabahas basa sunda) Kurdi (Kurmanji) (ferhenga hevkêşeya kîmyewî) Kirgzi (химиялык теңдемелер сөздүгү) Luksemburg (chemesche Gleichwörterbuch) Pashto (دکمممي) Samoa (ubarauan méméni) Skotlandia Gaelik (faclair co-aontar ceimigeach) Shona (persamaan kemikari duramazwi) Sindhi (ڪڪمم مس) Frisian (gemysk fergeliking wurdboek) Xhosa (kamus persamaan imichiza)

Iklan bentuk panghasilan ngabantosan kami ngajaga kontén kalayan kualitas luhur naha urang kedah nempatkeun iklan? : D

Abdi henteu hoyong ngadukung halaman wéb (caket) - :(