Balanser Persamaan Kimia

Basis data réaksi kimia 10000 - alat kimia - inpormasi zat

Definisi dasar dina Kimia

Naon persamaan kimia?

Persamaan Kimia mangrupikeun bentuk ngajelaskeun réaksi kimia numana nami unggal zat kimia bakal diganti ku simbol kimia na.

In the Chemical Equation, the arrow direction represents the direction in which a reaction occurs. For one-way reactions, we'll show by an arrow from left to right. So the substances on the left will be involved, and the one on the right will be the product.

Naon zat dina kimia?

Titenan, sadaya anu katingali, kalebet awak urang sorangan, mangrupikeun objék. Aya objék alami sapertos sato, pepelakan, walungan, taneuh ... mangrupikeun objék buatan.

Objek alam diwangun ku sajumlah zat anu béda. Sareng objék jieunan diwangun ku bahan. Unggal bahan mangrupikeun bahan atanapi campuran sababaraha zat. Salaku conto: Aluminium, plastik, gelas, ...

Naon pasipatanana?

Unggal zat ngagaduhan sipat anu tangtu: kaayaan atanapi bentuk (padet, cair, gas) warna, bau sareng rasa. Itungan atanapi henteu leyur dina cai ... Titik lebur, titik didih, gravitasi khusus, konduktivitas listrik, jst.

Sareng kamampuan ngarobih kana zat anu sanés, contona, kamampuan nguraikeun, ngajalankeun ... nyaéta sipat kimia.

Naon ari atom?

Sadaya zat diwangun ku partikel-partikel nétral listrik anu leutik pisan anu disebut atom. Aya puluhan jutaan bahan anu béda, tapi ngan ukur langkung ti 100 jinis atom.

Atom diwangun ku inti anu dieusi positip sareng cangkang diwangun ku hiji atanapi langkung éléktron anu boga muatan négatip

Hoyong milarian persamaan sacara offline, cobian aplikasi mobile kami

Milarian dina Android atanapi Iphone App Store pikeun aplikasi Chemical Equation Balancer kalayan logo ieu

pegatna News

Inpormasi Menarik Ngan ukur Jalma Anu Nyaho

Persamaan anu paling populér

Réaksi gabungan

Ogé kawanoh salaku réaksi sintésis. Salah sahiji jenis réaksi kombinasi anu sering kajadian nyaéta réaksi unsur kalayan oksigén pikeun ngabentuk oksida. Dina kaayaan anu tangtu, logam sareng non logam duanana réaksi gampang ku oksigén. Sakali hurung, magnésium meta gancang sareng dramatis, ngaréaksikeun oksigén tina hawa pikeun nyiptakeun bubuk magnésium oksida anu hadé.

2P + 5S => P2S5 Na2O + SO2 => Na2SO3 3Cl2 + 2P => 2PCl3 H2 + I2 => 2HI 2Al + 3Br2 => 2AlBr3 C2H2 + CH3OH => CH3OCHCH2 C2H2 + C2H5OH + CO => C2H3COOC2H5 Tingali Sadaya Réaksi Kombinasi

Réaksi dékomposisi

Seueur réaksi dékomposisi ngalibatkeun panas, cahaya, atanapi listrik pikeun énergi input. Sanyawa binér mangrupikeun sanyawa anu diwangun ku ukur dua unsur. Jenis réaksi anu pangbasajanna pikeun dékomposisi nyaéta nalika sanyawa binér janten unsur-unsur na. Raksa (II) oksida, padet beureum, terurai janten raksa sareng gas oksigén nalika dipanaskeun. Ogé, réaksi dianggap réaksi dékomposisi sanaos salah sahiji atanapi langkung produkna masih sanyawa. Karbohidrat logam rusak janten ngabentuk oksida logam sareng gas karbon dioksida. Kalsium karbonat contona terurai janten kalsium oksida sareng karbon dioksida.

C2H6 => C2H4 + H2 Fe2(KITU4)3 => Fe2O3 + 3 JEUNG3 CH4 => C + 2H2 Ba (HCO3)2 => H2O + CO2 + BaCO3 2KMnO4 => MnO2 + O2 + K2MnO4 C4H10 => CH3CH = CHCH3 + H2 HNO3 + HBr => Br2 + H2O + NO2 Tingali Sadaya réaksi Dékomposisi

Réaksi oksidasi-réduksi

Réaksi oksidasi-réduksi (redoks) mangrupikeun jinis réaksi kimia anu ngalibatkeun mindahkeun éléktron antara dua spésiés. Réaksi rédidasi-oksidasi nyaéta réaksi kimia anu jumlah oksidasi hiji molekul, atom, atanapi ion robih ku kéngingkeun atanapi kaleungitan éléktron. Réaksi redoks umum sareng penting pikeun sababaraha fungsi dasar tina kahirupan, kaasup fotosintésis, réspirasi, pembakaran, sareng korosi atanapi karat.

CuO + CH3-CH2-OH => Cu + H2O + CH3-CHO Cl2 + 2S => S2Cl2 2HCl + Ni => H2 + NiCl2 2H2SO4 + 2KBr + MnO2 => Br2 + 2H2O + MnSO4 + K2SO4 KNO3 + 7KOH + 4Zn => 2H2O + NH3 + 4K2ZnO2 2KNO3 => 2KNO2 + O2 4HI + SO2 => 2H2O + 2I2 + S Tingali Sadaya réaksi Oksidasi-réduksi

Réaksi tunggal-ngagantian

A + SM → AC + B Elemen A mangrupikeun logam dina réaksi umum ieu sareng ngagentos unsur B, logam ogé dina sanyawa. Upami unsur gaganti mangrupikeun non-logam, éta kedah ngagentos lain logam dina sanyawa, sareng janten persamaan umum. Seueur logam gampang ngaréaksikeun asam, sareng salah sahiji produk réaksi nalika éta nyaéta gas hidrogén. Séng ngaréaksikeun kana seng klorida cai sareng hidrogén sareng asam hidroklorida (tingali gambar dihandap).

C6H5Cl + 2NaOH => C6H5ONa + H2O + NaCl 2Na + C6H5Br + CH3Br => C6H5CH3 + 2NaBr 2HCl + Zn => H2 + ZnCl2 CH3COCl + 2C2H5NH2 => NH3 + C2H5Cl + CH3CONHC2H5 FeCl2 + Zn => Fe + ZnCl2 Cl2 + C6H5CH3 => HCl + C6H5CH2Cl C6H5Cl + 2NH3 => C6H5NH2 + NH4Cl Tingali Sagala réaksi Tunggal-gentos

Réaksi ngagantian dua kali

AB + CD → AD + CB A sareng C mangrupikeun kation anu ditagih positip dina réaksi ieu, sedengkeun B sareng D nyaéta anion anu boga muatan négatip. Réaksi ganti-ganda biasana lumangsung dina larutan cai antara sanyawa. Pikeun nyababkeun réaksi, salah sahiji produk biasana endapan padet, gas, atanapi sanyawa molekular sapertos cai. Bentuk endapan dina réaksi ngagantian dua kali nalika kation tina hiji réaktan ngarangkep janten sanyawa ionik anu leyur sareng bawang tina réaktan anu sanésna. Réaksi di handap ieu lumangsung nalika leyuran cai kalium iodida sareng timah (II) nitrat dicampur.

HCl + Ag2SO4 => AgCl + H2SO4 H2O + Na2CO3 + MgSO4 => Mg (OH)2 + Na2SO4 + CO2 2SbF3 + 3SOCl2 => 2SbCl3 + 3SOF2 Al2O3 + Ca (OH)2 => H2O + Ca (AlO2)2 H2SO4 + Sn (OH)2 => 2H2O + SnSO4 3HCl + Cr (OH)3 => 3H2O + CrCl3 FeBr3 + 3AgNO3 => Fe (NO3)3 + 3AgBr Tingali Sagala réaksi ngagantian Double
reklameu

Tingali Halaman Wéb Kamus Persamaan Kimia Kami Dina Basa Anu Béda

Arab (قاام الع) Bulgaria (речник на химичните уравнения) Cina (Disederhanakeun) (化学 方程式 字典) Cina (Tradisional) (化學 方程式 字典) Kroasia (rječnik kemijskih jednadžbi) Czech (slovník chemických rovnic) Denmark (kemisk ligningsordbog) Walanda (woordenboek voor chemische vergelijkingen) Finlandia (kemiallisten yhtälöiden sanakirja) Perancis (dictionnaire d'équations chimiques) Jérman (Wörterbuch für chemische Gleichungen) Yunani (λεξικό χημικής εξίσωσης) Hindi (रा) Itali (dizionario delle equazioni chimiche) Jepang (化学 反 応 式 辞書) Koréa (화학 방정식 사전) Norwegia (kjemisk ligningsordbok) Polandia (Słownik równań chemicznych) Portugis (dicionário de equação química) Romania (dicționar de ecuații chimice)
reklameu
Rusia (словарь химических уравнений) Spanyol (diccionario de ecuaciones químicas) Swédia (kemisk ekvationsordbok) Catalan (diccionari d'equacions químiques) Filipino (persamaan na persamaan ng kemikal) Basa Ibrani (Urang Inggris) Bahasa Indonesia (kamus persamaan kimia) Lativia (ķīmisko vienādojumu vārdnīca) Lituania (cheminių lygčių žodynas) Basa Serbia (речник хемијских једначина) Slowakia (slovník chemických rovníc) Slovenia (slovar kemijske enačbe) Ukraina (словник хімічних рівнянь) Albania (fjalor i ekuacionit kimik) Éstonia (keemiliste võrrandite sõnastik) Galicia (dicionario de ecuacións químicas) Hungaria (kémiai egyenlet szótár) Malta (dizzjunarju tal-ekwazzjoni kimika) Thailand (พจพจาาุกรมุกรมุกรมสมก) Turki (kimyasal denklem sözlüğü)
reklameu
Pérsia (فرهنگ معادلات شیمیایی) Afrikaans (chemiese vergelyking woordeboek) Melayu (kamus persamaan kimia) Swahili (kamusi ya persamaan ya kemikali) Irlandia (chelice cothromóid cheliceo) Welsh (geiriadur hafaliad cemegol) Bélarus (слонік хімічных ураўненняў) Islandia (efnajöfnuorðabók) Macedonian (речник за хемиска равенка) Yiddish (Urang sadaya) Basa Arménia (քիմիկկննհհ) Azerbaijan (kimyəvi tənlik lüğəti) Basque (ekuazio kimikoen hiztegia) Georgia (ქიმიური განტოლების ლექსიკონი) Haitian Creole (diksiatkeun ekwasi chimik) Basa Urdu (ککمئئئئ م) Benggali (রাসায়নিক সমীকরণ অভিধান) Bosnia (rječnik hemijskih jednadžbi) Cebuano (persamaan kemikal nga diksyonaryo) Esperanto (vortaro pri kemia ekvacio) Gujarati (રાસાયણિક સમીકરણ શબ્દકોશ) Hausa (kamus din lissafi na sinadarai) Hmong (tshuaj lom neeg txhais lus) Igbo (kamus kimia ọkọwa okwu) Java (kamus persamaan kimia) Kannada (ರಾಸಾಯನಿಕ ಸಮೀಕರಣ ನಿಘಂಟು) Khmer (វចនានុក្រម សមីការ គីមី) Lao (ວັດ ຈະ ນາ ນຸ ກົມ ສົມ ຜົນ ທາງ ເຄ ມີ) Latin (kamus eget persamaan) Maori (papakupu whārite matū) Marathi (राय) Mongolian (химийн тэгшитгэлийн толььб Nepali (रासायनिक समीकरण शब्शबकोश) Punjabi (ਰਸਾਇਣਕ ਸਮੀਕਰਨ ਕੋਸ਼) Somali (qaamuuska isle'eg kiimikada) Basa Tamil (வேவேயய வேபாட) Telugu (సమీకరణసమీకరణరసాయ నఘంటఘంటఘంటవవ)) Yoruba (iwe itumọ idogba kemikali) Zulu (persamaan se-kimia isichazamazwi) Myanmar (Burma) (ဓာတု ညီမျှခြင်း အဘိဓါန်) Chikhewa (persamaan mankhwala dikishonale) Kazakh (химиялық теңдеу сөздігі) Malagasi (rakibolana fitoviana simika) Malayalam (rakibolana fitoviana simika) Sinhala (රසායනික සමීකරණ ශබ්ද කෝෂය) Sesotho (lik'hemik'hale ea persamaan ea lik'hemik'hale) Sudan (kamus persamaan kimia) Tajik (луғати муодилаи химиявӣ) Uzbek (kimyoviy tenglama lug'ati) Amharic (የኬሚካል እኩልታ መዝገበ-ቃላት) Corsican (dizziunariu d'equazioni chimichi) Basa Hawaii (ngabahas basa sunda) Kurdi (Kurmanji) (ferhenga hevkêşeya kîmyewî) Kirgzi (химиялык теңдемелер сөздүгү) Luksemburg (chemesche Gleichwörterbuch) Pashto (دکمممي) Samoa (ubarauan méméni) Skotlandia Gaelik (faclair co-aontar ceimigeach) Shona (persamaan kemikari duramazwi) Sindhi (ڪڪمم مس) Frisian (gemysk fergeliking wurdboek) Xhosa (kamus persamaan imichiza)

Sponsor Kami

LegendKit.com

pegatna News

Inpormasi Menarik Ngan ukur Jalma Anu Nyaho


Iklan bentuk panghasilan ngabantosan kami ngajaga kontén kalayan kualitas luhur naha urang kedah nempatkeun iklan? : D

Abdi henteu hoyong ngadukung halaman wéb (caket) - :(